دکتر عباسی
استاد رائفی پور
فروشگاه سایت

جستجو




در اين سایت
در كل اينترنت

آمار

هم‌سنگران

>

آخرین نظرات

چالش های جمعیتی / حجت الاسلام سقای بی ریا و دکتر محمد جواد محمودی / فیلم برنامه راز / لینک مستقیم دانلود

 برنامه «راز» یکشنبه ۱۵ تیرماه با موضوع «جمعیت» و با حضور حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا، عضو هیات علمی موسسه امام خمینی(ره) و محمدجواد محمودی، سردبیر فصلنامه جمعیت و عضو هیات علمی وزارت علوم برگزار شد.

طالب‌زاده، تهیه‌کننده برنامه «راز» در ابتدای این برنامه با طرح سوالی از حجت الاسلام سقای بی‌ریا خواست تا در مورد نگاه شرع اسلام به موضوع افزایش جمعیت توضیحاتی دهید. بی‌ریا در پاسخ به او گفت:‌ اتفاقا چون در ماه مبارک و نزول قرآن هستیم، خوب است بیاندیشیم به اینکه  آفرینش انسان در قرآن چطور مورد تحلیل قرار گرفته است. همه می‌دانیم که خدای متعال وقتی انسان را آفرید، فرمود «فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ».

چالش های جمعیتی / حجت الاسلام بی ریا / فیلم برنامه راز

چالش های جمعیتی / حجت الاسلام بی ریا / فیلم برنامه راز

مدت زمان : ۸۹ دقیقه

کیفیت : TVRip (عالی) – [ریلیز اختصاصی مبین مدیا]

حجم کل : ۲۶۴ مگابایت

تاریخ پخش : ۱۵ تیر ماه ۱۳۹۳

کاری از : شبکه چهارم سیما

 

وی افزود: مسئله جمعیت از نگاه ارزشی با مسئله آفرینش انسان ارتباط پیدا می‌کند. «إِنِّی جَاعِلٌ فِی الأَرْضِ خَلِیفَهً» یعنی نظامی که خدا در این جهان قرار داده برای انسان و انسانها است. اول حضرت آدم و زوج او خلق شدند و خدای متعال زنان و مردان بسیاری را از این مادر و پدر آفرید. از قرآن می‌توانیم ارزش مسئله فرزندپروری و داشتن فرزند صالح را کاملا استنباط و استفاده کنیم.

عضو هیات علمی موسسه امام خمینی(ره) تصریح کرد: روایات زیادی درباره افزایش جمعیت هست. روایتی از حضرت رسول(ص) وجود دارد که خیلی زیبا هم هست. می‌فرمایند وقتی یک فرزند در اسلام به دنیا بیاید از آنچه که خورشید بر او می‌تابد با فضیلت‌تر است. این اصل فضیلت و فطرت خود ما هم صرف نظر از موقعیت‌های بیرونی، گرایش به مسئله جمعیت و داشتن فرزند و ذریه که در قرآن به عنوان ذریه طیبه ذکر شده، بسیار مطلوب است. ارزشی که اسلام برای آفرینش انسان و برای پدید‌آوردن انسان در نظر گرفته است و به دنبال آن مسئله کرامت پدر و مادر که جایگاه بلندی در قرآن دارد، حاکی از اهمیت نسل و فرزندآوری است.

در ادامه محمدجواد محمودی، سردبیر فصلنامه جمعیت و عضو هیات علمی وزارت علوم گفت: درست است که ما یک موجی را در جامعه در مورد این مسئله شروع کردیم ولی این حاصل مطالعات و تحقیقاتی بوده است که کلیه جمعیت‌شناسان کشور از حدود ۱ دهه پیش آغاز کردند و انجام دادند. تقریبا همه به این نتیجه رسیدند که سیاستهای جمعیتی در کشور باید مورد تجدید نظر قرار گیرد. علت آن هم کاهش باروری در کشور از حدود ۲ دهه گذشته است. یعنی از سال ۶۷ که ما ۶٫۵ فرزند به ازای هر زن داشتیم، الان رسیدیم به حدود ۱٫۷ فرزند برای هر زن. این نتیجه مطالعات کلیه جمعیت‌شناسان، اقتصادانان، روانشناسان و جامعه شناسان ما را به یک نتیجه مشترک رسانده است. سعی ما این بود که از آمارهای مستند و مستدل استفاده کنیم تا نتایج دقیقی به دست بیاوریم. آمارهایی که منتشر کردیم بر مبنای آمارهای رسمی کشور و سازمان ثبت احوال و مرکز آمار ایران بود. برای تکمیل آنها نیز از آمارهای بین‌المللی استفاده کردیم. آمارهای بین ‌المللی هم کاهش باروری در ایران را تصدیق می‌کنند.

وی افزود: من ابتدا می‌خواهم در اینباره  حرف بزنم که چرا جمعیت مهم است. بعد می‌رویم سراغ آمار و ارقام و بحث‌های پشت پرده جمعیت که تقریبا در هیچ برنامه جمعیتی فرصت بازگوییش پیش نیامده است. بر اساس گزارش توسعه انسانی که توسط سازمان ملل منتشر می‌شود (این گزارش انسانها را با ۳ معیار رتبه بندی می‌کند: امید به زندگی – افزایش سرانه مالی تبدیل شده به قدرت خرید برابری دلار – آموزش و سوادآموزی ) تم اصلی شاخص توسعه مردان و زنان، ثروت واقعی هر ملتی را تشکیل می‌دهند. این حداقل شعار جهانی است که هر سال توسط سازمان ملل ارائه می‌شود.

سردبیر فصلنامه جمعیت و عضو هیات علمی وزارت علوم خاطرنشان کرد: از نظر نظریه پردازان توسعه منابع انسانی پایه اصلی ثروت ملتها را تشکیل می‌دهد. یعنی عوامل تولید را اگر سرمایه، زمین، تکنولوژی و نیروی انسانی در نظر بگیریم، منابع انسانی پایه اصلی است و منابع طبیعی عوامل تبعی هستند. انسانها هستند که سرمایه‌ها را متراکم می‌کنند و مورد استفاده قرار می‌دهند. ممکن است برخی کشورهای منابع داشته باشند ولی نتوانند از آنها استفاده کنند. بنابراین هنر نیروی انسانی است که بتواند عوامل تولید و زمین و زمانه را متراکم و تبدیل کند و مورد استفاده قرار دهد.

محمودی تصریح کرد: ما باید بتوانیم از نیروی انسانی  استفاده کنیم. باید سازمان نیروی انسانی را بسازیم تا به رشد و توسعه اقتصادی و پیشرفت در جامعه برسیم. کشوری که نتواند از مهارت‌ها و دانش مردمش استفاده کند و آنها را توسعه دهد و به نحو موثری استفاده کند، قادر نیست که هیچ چیز دیگری را توسعه بخشد.

در ادامه نادر طالب‌زاده از بی‌ریا پرسید:‌ در حال حاضر چه موضوعاتی در خصوص جمعیت پیش آمده است که حساسیت زا و هشدار دهنده است و علما نسبت به آن تذکر داده‌اند؟

بی‌ریا در پاسخ گفت: متاسفانه کشور ما دارد به سمت کاهش موالید و پیر شدن جمعیت پیش می‌رود. اگر در کشور ما بیش از ۵۰ درصد جمعیت به سن پیری برسند و آن پیش‌بینی‌هایی که در مورد سال  ۱۴۱۵ شده، اتفاق بی‌افتد دیگر چاره‌ای برای ما باقی نمی‌ماند چون با یک کشور پیر مواجهیم که نه توانمندی این را دارد که از خودش دفاع کند و نه آن ذهن، فعالیت و نشاط لازم را دارد که بتواند اقتصاد خوبی داشته باشد. این پایان غم‌انگیزی برای یک ملت است. ما باید این موضوع را درک کنیم. اگر مردم متوجه این موضوع مهم شوند، خیلی از مشکلات ما شود. ما با این اتفاق غم‌انگیز تنها ۲۰ یا ۳۰ سال دیگر فاصله داریم. برخی آن را دور تلقی می‌کنند در حالی که این اتفاق خیلی زود فرا می‌رسد. این مثل پیش‌بینی یک سیل و طوفان است. اما هنوز بادی هم نمی‌وزد و خبری از این سیل و طوفان نیست.

محمودی در ادامه گفت: فضای بین‌المللی در جهت کاهش جمعیت اکثر کشورهای دنیا حرکت می‎کند. در حال حاضر ما بحث عدم تعادل را داریم و باید تعادل در سیاست را داشته باشیم. بسیاری از کشورها در حالت عدم تعادل قرار دارند. کشورهای درحال توسعه رشد بی‌رویه داشتند و کشورهای توسعه یافته با سالخوردگی جمعیت مواجه شدند.

وی افزود:  تغییرات جمعیتی علاوه بر اینکه از عوامل جمعیتی ناشی می‌شود از بسیاری از عوامل اجتماعی و فرهنگی که به مرور زمان و در مسیر تحول کشورها رخ می‌دهد تاثیر می‌پذیرد. بنابراین هدف سیاست جمعیتی، حفظ  تعادل پویا جمعیت است. تغییر جمعیت باید به طور مداوم بررسی شود. ما در حال حاضر به رشدجمعیت زیرحد جانشینی رسیدیم. هر کشوری به این نقطه برسد جمعیتش به سمت صفر شدن حرکت می‌کند. اگر این حرکت ادامه داشته باشد ممکن است شاهد منفی شدن رشد جمعیت و کاهش قدر مطلق باشیم. ما الان با کاهش باروری مواجه شدیم نه کاهش جمعیت.

سردبیر فصلنامه جمعیت و عضو هیات علمی وزارت علوم گفت: اگر روند کاهش جمعیت در ایران با همان شیبی که داشت، ادامه پیدا می‌کرد، سناریو  حد پائین جمعیت سازمان ملل برای ما تحقق پیدا می‌کرد و در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به ۳۱ میلیون نفر می‌رسید. سازمان ملل در سه سناریو جمعیتی که برای ایران در نظر گرفته بود جمعیت ایران را در حد بالا ۱۰۵ میلیون، حد متوسط ۶۰ میلیون و حد پایین ۳۰ میلیون برآورد کرده بود. البته سازمان ملل در آمارهای خود تجدید نظری انجام داده است.

محمودی خاطرنشان کرد: کاهش جمعیت باعث به وجود آمدن چالش جمعیتی می‌شود. در این چالش تجدید نسل ما با مشکل مواجه می‌شود. تجدید نسل یعنی میزان دختری که یک مادر به جای می‌گذارد. اگر دو فرزند داشته باشیم مادر کمی پائین تر از یک دختر به جای خود می‌گذارد. الان متوسط تعداد فرزندان یک و هفت دهم است که در نتیجه تجدید نسل در حدود هشت دهم می‌شود و این یعنی جمعیت نمی‌تواند در نسل‌های بعدی خودش را جایگزین کند. آمارها نشان می‌داد اگر کاهش جمعیت ما با همان روند قبل ادامه پیدا می‌کرد نرخ رشد جمعیت ما به صفر می‌رسید و پس از آن قدر مطلق جمعیت ما شروع به کاهش می‌کرد.

وی اضافه کرد: کاهش نیروی در سن کار، سالمندی جمعیت، افزایش مهاجرت‌های بین‌المللی و تغییر هویتی از جمله چالش‌های کاهش جمعیت هستند.
تصمیم به کاهش جمعیت دنیا توسط آمریکا در سال ۱۹۷۴ گرفته شده است. اولین بار در دولت نیکسون به هنری کسینجر دستور دادند که این برنامه پیاده شود. این تصمیم در سال ۱۹۸۹ از طبقه‌بندی بیرون آمد. هدف اصلی این است که در کلیه کشورهای دنیا که آمریکا احساس می‌کند هم منابع غنی دارند و هم نباید جمعیتشان زیاد شود طرح کاهش جمعیت اجرا شود. به این موضوع جنگ جمعیتی گفته می‌شود. بحث جنگ جمعیتی به این معنا است که نباید در کشور مقابل انسانی به دنیا بیاید که باعث شود آن فرزند تبدیل به یک نیروی توانمند شود. مخصوصا در آن زمان که بحث کمونیست در بین جوانان داغ بود آمریکایی ها از لفظ کارگر استفاده می‌کردند. در آن زمان خطر اصلی کمونیست بود ولی الان خطر اصلی اسلامگرایی است. بنابراین کشورهای اسلامی نباید به سمت تولید فرزند بروند.

سردبیر فصلنامه جمعیت و عضو هیات علمی وزارت علوم گفت: بنیاد راک فلر، بنیاد فورد، آژانس همکاری های بین المللی آمریکا که قدرت اصلی در دستشان است و اسناد بالا دستی را تنظیم می‌کنند و مسئول حفظ منافع سرمایه داری در دنیا هستند همه سیاست‌هایشان مبنی بر عقیم سازی مردم دنیا است. آنها تحت عناوین بشر دوستانه حقوق بشر، حمایت از زنان، از بین بردن فقر، بهداشت و تغذیه خوب وارد کشورها می‌شوند و به واسطه سازمان‌های بین المللی سیاست‌های کنترل جمعیت را پیاده می‌کنند.

محمودی اضافه کرد: برژینسکی، سیاستمدار کهنه‌کار جمله معروفی در مقابله با ایران دارد. او می‌گوید از فکر کردن برای حمله پیش دستانه به تاسیسات هسته‌ای ایران اجتناب کنید، گفت‌وگوها با تهران را حفظ کنید و بازی طولانی مدتی را با ایران شروع کنید زیرا آمارهای جمعیتی نشان می‌دهد که اوضاع در طولانی مدت به نفع رژیم حاکم بر ایران نیست.

وی خاطرنشان کرد: آمریکا این بازی طولانی مدت را با شوروی سابق هم انجام داد. الان روسیه به شدت مایل به سیاست‌های افزایش جمعیت است. آنها مشوق‌های سنگین به خانواده‌ها پرداخت می‌کنند. یکی از شعارهای انتخاباتی پوتین نیز همین بود. در آنجا جمعیت بقدری رو به کاهش است که در اوکراین همین الان قدر مطلق جمعیت رو به کاهش است. الان حتی در روسیه دنبال این هستند که خارج از الگوی خانواده زنها و مردها به دنبال فرزندآوری باشند.

سردبیر فصلنامه جمعیت و عضو هیات علمی وزارت علوم با اشاره معایب کاهش جمعیت گفت: با تغییر الگوی سنی جامعه و ازدیاد افراد مسن در جامعه، جمعیت محافظه‌کار و مصرف کننده می‌شود و تولیدکنندگان کم می‌شوند. با چنین تغییراتی آمریکا می‌تواند در مذاکره هرآنچه را که می‌خواهد به دست بیاورد. حتی اگر پرونده هسته‌ای تمام شود یک پرونده دیگر مثل پرونده حقوق بشری روی میز می‌آید.

محمودی تصریح کرد: در نشست بیلدربرگ که نشستی از افراد دارای ثروت و قدرت جهان است تصمیم گرفته می‌شود که در خاورمیانه جنگ برپا شود. آنها معتقدند جمعیت جهان زیاد شده است و تنها جنگ می‌تواند این معضل را برطرف کند. در هرجای جهان افراد را به جان هم می‌اندازند و اسلحه به دستشان می‌دهند. آنها می‌گویند جمعیت جهان باید به یک تا دو میلیارد نفر برسد تا بتوانند قدرت را در دست بگیرند. این تصمیم آنها به این دلیل است که در ۲۰۰ سال اخیر یکی از محورهای رشد اقتصادی کشورها رشد جمعیت آنها بوده است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از محورها نیز رشد تولید سرانه است که برای ایران هم تجویز می‌شود. آمریکا نمی‌خواهد بپذیرد که ایرانی در منطقه خاورمیانه باشد که خودش منابعش را در دست گیرد. آنها چون وجود ما را نمی‌پذیرند می‌خواهند رشد اقتصادی ما را کاهش دهند و به همین دلیل جلوی رشد جمعیت ما را می‌گیرند.

حجت‌الاسلام بی‌ریا در ادامه گفت: زمانی که آمریکایی ها به عراق حمله کردند در رسانه‌ها تصاویری که دوست داشتن را پخش کردند. سربازان آمریکایی به خانه‌ای می‌روند و با لگد درب را می‌شکنند و وحشت ایجاد می‌کنند. چرا این کار را می‌کنند. وقتی مطالعه می‌کنند، می بینند این‌ها یک تئوری دارند که اگر می‌خواهید عقاید یک کشور را تغییر دهید باید وحشت ایجاد کنید،‌ باید از مکانیزم ترور و وحشت استفاده کنید تا ذهن مردم پاک شود تا بتوان عقاید جدید را به آن‌ها منتقل کرد. این سوال مطرح است که اگر ما به سمت سقوط می‌رفتیم چرا این سازمان‌های بین‌المللی که در سازمان ملل فعال هستند اشاره ای به کاهش جمعیت ما نکردند تا کار به جایی کشد که خود این‌ها اذعان می‌کنند که کاری به ایران نداشته باشید، خودشان سقوط می‌کنند. معلوم است که خیر ما را نمی‌خواهند، این بدبینی نیست. اتفاقا بصیرت است که ما گول حرف‌های آن‌ها را نخوریم.

طالب زاده در ادامه گفت: نکته عجیبی که که کسی به آن دقت نمی‌کند این است که از سال ۱۹۷۹ تا به امروز آمریکا ۱۰۰ میلیون نفر افزایش پیدا کرده است و هیچکس هم درباره آن صحبت نمی‌کند. افزایش جمعیت آنها بومی هم نیست بلکه همه مهاجر هستند. یک زمانی در نیویورک دور تا دورش در مترو همه انگلیسی صحبت می‌کردند و همه آمریکایی بودند، اما امروز همه خارجی هستند. همه تاکسی‌های شهر نیویورک پاکستانی و هندی و در اصل مهاجر هستند. این ۱۰۰ میلیون افزایش در آمریکا صورت گرفته است. خیلی جالب است که برای ما نسخه می‌پیچند و می‌خواهند جمعیت ما را مهار کنند.

وی افزود: خود رژیم صهیونیستی می‌گوید که جمعیت ایران را باید مهار کرد. اما برای خودشان اتفاقی دیگر افتاده است. در برنامه «راز» ما میزبان گرت پرتر بودیم که در مورد مسائل هسته‌ای ایران کتابی نوشته بودند با عنوان بحران ساختگی، از او پرسیدم شما متوجه هستید که کشور خودتان در طول این ۳۰ سال ۱۰۰ میلیون افزایش جمعیت داشته است؟ انسان محققی مانند او چون تبلیغات هیچ چیزی نمی‌گوید روی این مسئله متمرکز نشده است. همه این ۱۰۰ میلیون مهاجر هستند، ۳۰ تا ۴۰ میلیون مکزیکی و بقیه از کشورهای روسیه، خاور دور و… . بعد ما ۳ میلیون مهاجر افغانستانی داریم که به آن‌ها شناسنامه نمی‌دهیم.

تهیه‌کننده «راز» اضافه کرد: این هم یک مسئله است که نیروهای افغانستانی در ایران را شناسنامه نمی‌دهیم ولی از آن طرف  آمریکا ۱۰۰میلیون مهاجر پذیرفته است. وقتی رقیب ما هر روز دارد مهاجر را به راحتی می‌پذیرد و بی سر و صدا ۱۱۰ میلیون مهاجر آورده است، بدون اینکه جلد مجله‌ای کرده باشد یا اینکه حتی گزارشی رفته باشد، مشخص است که این استراتژی جمعیت از آن دسته از کارهای پنهانی آمریکایی‌ها است. چراکه آمارش مشخص است که ۱۹۷۹ چقدر جمعیت داشتند و حالا در ۲۰۱۴ چه تعداد جمعیت دارند. کارشناسان و فیلسوفان خودشان هم متوجه این نیستند که این چگونه سیاستی است؟

محمودی در ادامه گفت: همین الان در کشور آمریکا نرخ باروری خیلی زیاد است. در سند مطالعات آمریکا آمده است که تنها کشورهای مخالف‌ منافع ما باید جمعیتشان کم شود و کشورهایی که با ما در یک جبهه هستند باید جمعیتشان زیاد شود. آنها از همه عوامل و حربه‌ها استفاده می‌کنند، حتی تشویق مادی هم می‌کنند. در استرالیا هر فرزندی که به دنیا بیاید،‌ ۴ هزار دلار پرداخت می‌کنند، بدون اینکه از فرد بپرسند ثروتمند است یا فقیر، بلکه تنها باید فرد تشویق شود. در مالزی این اتفاق دارد رخ می‌دهد. در ترکیه، روسیه، کانادا و… ماهانه تا ۱۸ سالگی فرزند یارانه پرداخت می‌کنند. همه جا دارند تشویق می‌کنند، اما سوال اینجاست چرا برای ما، ایرانی که در دنیا معروف است از لحاظ داشتن منابع،‌ جمعیت جوان و تکنولوژی مشکلی ندارد که جمعیتمان کم شود. ما حتی پول وارد کردن تکنولوژی را هم داریم و همه شرایط برای ما فراهم است برای افزایش جمعیت اما همه دنیا دلسوز ما شده‌اند و می‌گویند اگر افزایش جمعیت داشته باشید به فقر، بیکاری و بهداشت نامناسب دچار می‌شوید. چرا فقط برای جمعیت ما نسخه می‌پیچند.

حجت‌الاسلام در ادامه گفت: آمریکا یک کشور مهاجر پذیر است، الان هم اینگونه است. آنها طراحی‌های دقیقی کردند تا افرادی که به این کشور مهاجرت کردند شبیه آمریکایی‌ها شوند. یعنی کارهای دسته دوم، سوم، چهارم را به مهاجرین می‌دهند و خود آمریکایی‌ها مدیریت می‌کنند. وقتی به یک شرکت  تجاری در آمریکا مراجعه کنید مواجه می‌شوید با کارمندان مهاجر اما رئیس آمریکایی است. این ها دوسناریو برای مهاجرین دارند، سناریوی سوپ و سناریوی سالاد. می‌گویند آن کسی که به آمریکا می‌آید یا مانند محتوای سوپ است که با همه یک شکل می‌شود یا مانند سالاد است که در عین حفظ هویت با آن‌ها است.

وی افزود: در مورد مردم دنیا نیز آمریکایی‌ها یک چنین سناریویی را دارند. یا می‌گویند مردم دنیا با ما هستند یا بر علیه ما هستند، همان حرفی که بوش زد. در دنیا آن‌هایی که علیه آمریکا هستند از راه‌های مختلف مانند جنگ یا کاهش جمعیت باید از بین بروند. مسلمانان نیز یا دینشان را کنار می‌گذارند و آمریکا را می‌پذیرند و عضوی از سوپ می‌شوند یا اگر نمی‌پذیرند، حداقل سالاد می‌شوند یعنی یک بخشی از سالاد آمریکایی می‌شوند و به عنوان مسلمانان معتدل پذیرفته می‌شوند. آنها می‌گویند یک سالادی درست کنیم از مسلمانان دنیا که این سالاد آمریکایی است، منتها این‌ها دلشان خوش است که دینشان را حفظ کرده‌اند. این نقشه کلی آمریکا در تمام دنیا است، حالا در کشور خودشان هم به خوبی این کار را انجام می‌دهند و گواه آن ۱۰۰ میلون جمعیتی که در طول سی سال  به آمریکا برده‌اند.

محمودی در ادامه گفت: اگر جمعیت زیاد شود، خود به خود می‌تواند از پس مشکلات خودش بر بیاید. جمعیت هرچه کم‌تر شود مشکلات زیاد می‌شود. سازمان‌های بالادستی از سازمان‌های بین‌المللی به عنوان ابزار استفاده می‌کنند که مهم ترین آن دفتر یونیسف است. دفتر جمعیت سازمان ملل ماموریت پیدا کرد تا به سمت کاهش جمعیت دنیا برود.

چالش های جمعیتی / دکتر محمد جواد محمودی / فیلم برنامه راز

چالش های جمعیتی / دکتر محمد جواد محمودی / فیلم برنامه راز

وی خاطرنشان کرد: در دهه گذشته سه نفر از افراد شاخص کشورمان از دفتر صندوق سازمان ملل جایزه گرفتند به خاطر این که این افراد برنامه عملی کنفرانس ژنو را به خوبی اجرا کردند. یکی از این افراد در مصاحبه‌ای در مراسم اعطای جایزه می‌گوید یکی از دلایل موفقیت ما در کاهش باروری در ایران این بوده که توانستیم مراجع مذهبی را به میدان بیاوریم و از آنها فتوا بگیریم که کاهش جمعیت را انجام دهیم و از انواع وسایل جلوگیری از بارداری استفاده کنیم.

سردبیر فصلنامه جمعیت و عضو هیات علمی وزارت علوم ادامه داد: بنابراین یکی از دلایلی که درچند سال قبل از انقلاب سیاست‌های کنترل جمعیت نتوانست مطابق انتظار آن کشورها موفقیت آمیز عمل کند این بود که مراجع مذهبی به میدان نیامدند.

محمودی  با بیان این که علت اصلی اهدای جوایز به خاطر این مساله بود، گفت: آمارهایی سازمان ملل درباره کاهش جمعیت و موفقیت در کنترل جمعیت در ایران مطرح می‌کند تا ایران را به عنوان الگو مطرح کند لذا اکنون که بحث تجدید نظر مطرح می‌شود، می‌گویند ما در ارائه آمار اشتباه کردیم.

وی اضافه کرد: این که چرا نهادهای بین‌المللی این تلقی را از ایران دارند به خاطر برنامه‌ا‌ی است که در کنفرانس کنترل جمعیتی در قاهره  تدوین کردند و تلاش دارند تا ۲۱۰۵ این برنامه را تمدید کنند.

سردبیر فصلنامه جمعیت و عضو هیات علمی وزارت علوم گفت: عنصر اصلی در این برنامه کنترل، زنان هستند. همچنین برخی از اهداف مهم این کنفرانس برابری و عدالت جنسی و تواناسازی زنان، محو خشونت علیه زنان، ایجاد خدمات تنظیم خانواده و بهداشت برای همگان  بود که فی‌نفسه بد نیست اما نباید استفاده ابزاری از آن شود بنابراین تا سال ۲۰۱۵ باید کاری کنند که بیشترین خدمات کنترل جمعیتی و تنظیم خانوده در دنیا انجام شود.

محمودی تصریح کرد: در راستای همین سیاست آنها، از جمعیت شناسانی که در این جهت کمک کردند، حمایت می‌کنند. در سند اولیه این کنفرانس می‌گوید باید دانشمندان جوان سکولار تربیت کنیم تا بتوانیم به وسیله آنها برنامه را اجرا کنیم.

وی اضافه کرد: ما در حال تدوین سیاستهای دوباره افزایش جمعیت در مجلس هستیم. یک اتفاق دیگری که برای پیش‌بینی ایران افتاده این است که در سال ۲۰۱۲ پیش‌بینی شده بود که جمعیت ایران ۳۱ میلیون نفر برسد که خوشبختانه به این آمار نرسیدیم. البته کاهش باروری‌ انجام شده است و باید کاری کنیم که این دوباره تجدید شود.

سردبیر فصلنامه جمعیت و عضو هیات علمی وزارت علوم افزود: پس از سال ۲۰۱۰ که این پیش‌بینی را دادند از نهادهای داخلی آمار خلافی به سازمان ملل ارائه دادند و پس از تصحیح، سازمان ملل در سال ۲۰۱۲ آمار خود را تجدید نظر کرد. ما نباید به نهادهایی مثل یونیسف و غیره میدان بدهیم که آمار خلافی به غیر از آمار رسمی ارائه بدهند و بگویند در ایران هیچ اتفاقی نیفتاده است.

محمودی گفت: باید روابط ما با سازمان ملل طبق ساختار تعریف شده باشد و نباید از آن تخطی شود و آمار کشورمان پیش از آنکه به مسئولین برسد از سوی سازمان ملل ارائه شود.

حجت الاسلام سقای بی‌ریا در ادامه برنامه گفت: نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه شود این است که فرزندآوری کار آسانی نیست و با یک قانونی در مجلس  یا اقدامی از سوی نهادهای فرهنگی به ثمر نمی‌رسد بلکه تکلیفی است که زحمت هم دارد. مرکز مسئله جمعیت و فررزندآوری زنان هستند که تمام بار و مشکلات سنگین آن را برعهده دارند. وزارت بهداشت و مسئولان بهداشتی باید بسیار تلاش کنند و مسائل را بسیار خوب به سرانجام برسانند و خدمات را به نحو احسن به مردم ارائه بدهند. دولت هم وظیفه دارد این کار را انجام دهد.

وی افزود: به موضوع افزایش جمعیت به عنوان یک تکلیف، یک وظیفه ملی و دینی و نه یک وظیفه فردی و شخصی باید نگاه شود. رویکرد ما در باره مسئله جمعیت بسیار مهم است. باید تکلیف مداری باشد. فرزند آوری به تک تک افراد جامعه واجب است و نباید از آن سرپیچی کنیم.

در ادامه برنامه بخشی از سخنرانی مقام معظم رهبری با موضوع فرزندآوری در سال ۹۱ پخش شد.

محمد جواد محمودی عضو هیئت علمی وزارت علوم گفت: پاشنه آشیل اصلی ما خانواده است. ما هر چقدر که بتوانیم باید به خانواده کمک کنیم تا به فرزندآوری در جامعه کمک کنیم.برخی از اقدامات کشورهای مختلف در جهت افزایش جمعیت در دنیا شامل: پاداش و کمک نقدی به خانواده‌ها، تخصیص مزایای نقدی و یا غیرنقدی به خانواده‌ها، تخفیف مالیاتی،‌ اجازه مرخصی زایمان و بازگشت دوباره به کار، اجازه مرخصی به پدران،‌ اجازه مرخصی به والدین  که مکمل مرخصی بوده است.

محمودی اضافه کرد: ما برای اقشار متوسط به پایین نیازی به تشویق فرزند بیشتر نداریم بلکه باید کمک کنیم تا بتوانند از عهده تربیت فرزندانشان برآیند.
من درخواست می‌کنم هر چه سریعتر سیاستهای بهبود جمعیتی در نظر گرفته شود.

 

»» بخش تصویری
.::. دانلود با کیفیت بالا .::.
(فرمت: MP4 – ابعاد تصویر: ۴۵۰*۷۲۰)
تاریخ ماندگاری لینک اصلی: نا محدود
منبع: MobinMedia.ir
3421 بازدید ۱ نظر »

ارسال نظر

  1. ali گفت:

    به نام خدا
    نقد و بررسی فیلم کاپیتان آمریکا : سرباز زمستان ۲۰۱۴
    ادامه پروژه ایران هراسی و نظم نوین جهانی
    http://www.aparat.com/v/dSeJY

دسته بندی

اسکرول بار

تصویر ثابت