سریال «گمگشته» در سال ۲۰۰۴ میلادی ساخته شد و برای نخستین بار در همان سال از شبکه تلویزیونی STV ترکیه به روی آنتن رفت جالب است بدانید که این مجموعه تلویزیونی پس از اینکه برای نخستین بار به نمایش گذاشته شد با استقبال گستردهای از سوی مخاطبان مواجه شد و بنا بر درخواست بینندگان از آن زمان تاکنون این مجموعه ۷بار از شبکه تلویزیونیSTV پخش شده است و به این ترتیب، با ثبت رکوردی بیسابقه در تاریخ راهاندازی تلویزیون ملی ترکیه، به عنوان یکی از پرمخاطبترین مجموعههای تلویزیونی ساخت این کشور شناخته شده است.
نام اصلی این سریال در زبان ترکی پسری با چهره یوسف است که در زبان فارسی به نام گمگشته دوبله شده است. اگرچه ممکن است این طور به نظر برسد که داستان فیلم، داستانی بسیار ساده است که مشابه آن را در بسیاری از مجموعههای تلویزیونی داخلی و حتی خارجی نیز میتوان مشاهده کرد، اما باید پذیرفت که عامل دیگری وجود دارد که توانسته تا این اندازه در جلب توجه مخاطبان تاثیرگذار باشد.
در این مجموعه، داستان جدا شدن کودکی ۱۰ ساله از مادرش در اثر اتفاقی بسیار عجیب، آنچنان زیبا روایت میشود که نام این مجموعه را به عنوان یکی از تاثیرگذارترین مجموعههای تلویزیونی خانوادگی یا اجتماعی در تاریخ ساخت مجموعههای تلویزیونی معناگرا به ثبت میرساند و پس از دوبله به چندین زبان زنده دنیا در ۱۰ شبکه تلویزیونی در کشورهای مختلف روی آنتن رفته و با استقبال قابل توجهی از سوی مخاطبان روبهرو میشود.
پخش شده از : شبکه یک
سال پخش: ۸۳
پیامبرگرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم:
(در معراج) از هیچ آسمانی گذر نکردم مگر اهلش را مشتاق دیدار علی بنابیطالب علیهالسلام دیدم، و در بهشت هیچ پیغمبری نبود مگر اشتیاق دیدار علی بی ابیطالب علیهالسلام را داشت.
الریاض النضره، ج ۳، ص ۱۲۰ ـ ذخائر العقبی، ص ۶۴
اگر تمام درختان قلم، و دریاها جوهر، و جنیّان حسابگر و آدمیان نویسنده شوند نخواهند توانست فضائل علی بن ابیطالب علیهالسلام را اِحصا و شمارش نمایند!
تذکره الخواص سبط ابن الجوزی، ص ۱۳ ـ کفایهالطالب گنجی شافعی، ص ۱۲۴ـ۱۲۳
محافل خود را با ذکر و یاد علی(ع) مُزیّن نمائید.
مناقب ابن مغازلی، ص ۲۱۱
روزی که قیامت برپا میشود و پل صراط بر کناره جهنم نصب میگردد هیچ کس حق عبور از آن را نخواهد داشت مگر اینکه برگه اجازه علی بن ابیطالب را به همراه داشته باشد.
مناقب ابن مغازلی، ص ۱۴۲ ـ فرائدالسمطین، ج ۱، ص ۲۸۹
محبت و دوستی علی بن ابیطالب گناهان را نابود میکند همانند آتش که هیزم را میخورد و نابود مینماید.
کنزالعمال، ج ۱۱، ص ۶۲۱ ـ الفردوس، ج ۲، ص ۱۴۲ ـ الریاض النضره، ج ۳، ص ۱۹۰
سوگند به آن کس که جانم در دست اوست اگر بیم آن نبود که گروهی از امت من درباره تو همان چیزی را که ترسایان درباره عیس بن مریم گفتند ،بگویند، امروز درباره تو سخنی می گفتم که بر هیچ مسلمانی نمی گذشتی ، جز آنکه خاک پایت را به عنوان تبرک بر می داشت. معجم کبیر طبرانی ج ۱ ص ۳۲۰
کسی که در حق علی شک کند کافر است بحار النوار ج ۳۸ ص ۱۳۵
یا علی! هر کس از امّت من تو را دشمن بدارد، دیگر برای من مهم نیست او یهودی خواهد مرد یا مسیحی!
الفردوس، ج ۵، ص ۳۱۶ـ مناقب ابن مغازلی، ص ۵۰
احدی از پل صراط عبور نخواهد کرد مگر کسی که علی برای او جواز عبور بنویسید الریاض النصره ج ۳ ص ۱۳۷
سرلوحه نامه اعمال مومن محبت علی بن ابی طالب است تاریخ بغداد ج ۴ ص ۴۱۰
مثل علی بین شما همچون مثل کعبه پوشیده است.نگاه کردن بر آن عبادت و آهنگ او نمودن واجب است. مناقب علی ابن ابی طالب ص ۱۰۷
ای علی اگر کسی خدا را به اندازه نوح عبادت کند و همسنگ کوه احد در راه خدا طلا انفاق کند و ان مقدار عمر کند که هزار بار با پای پیاده حج به جای آورد و سپس در میان صفا و مروه مظلومانه کشته شد اگر ولایت تو را نپذیرد بوی بهشت به مشامش نمی رسد و داخل بهشت نمی شود. مناقب خوارزمی ص ۶۸
همانا خدا از نور صورت علی بن ابی طالب فرشتگانی آفریده که (خداوند را) تسبیح گویند و تقدیس نمایند و ثواب آن را برای دوستان علی و دوستان فرزندانش ثبت و ضبط کنند. مقتل الحسین ج ۱ ص ۹۷
ای علی تو مثل سوره قل هو الله احد هستی.هر کس تو را در دل دوست بدارد گوئی یک سوم قران را خوانده است و هر کس تو را در دل دوست بدارد و با زبانش تو را یاری کند گوئی دو سوم قران را خوانده است و هر کس تو را در دل دوست بدارد و با زبانش تو را یاری کند و با دستش به یاریت بیاید همه قران را تلاوت کرده است. تفسیر نورالثقلین ج۵ ص ۷۰۱
اگر تمام مردم در دوستی و محبت علی بن ابیطالب علیهالسلام یکدل بودند و وحدت کلمه داشتند خداوند آتش جهنم را هرگز نمیآفرید!
مقتلالحسین خوارزمی، ج ۱، ص ۳۸ ـ الفردوس، ج ۳، ص ۳۷۳